16 iunie, 2012

Armonic



Căci am trăit ca să te aștept și în inima mea băteau pașii tăi... -Victor Hugo

Deși folosesc același vocabular, cuvintele au pentru ei alt conținut. Libertate, iubire și fericire înseamnă altceva. Nu înțeleg înca prea bine ce, dar îmi dau seama că fericirea pentru ei nu e rezultanta unui șir de plăceri. Greșeala pe care o face fiecare dintre noi- cel puțin așa au cautat să-mi explice- este că se gândește prea mult la micile lui înfrângeri, la dorințele lui personale și prea puțin la acest miracol care e viața, la obligația pe care o avem față de ea, obligația de a o face mai frumoasă, mai bună... Fiecare trebuie să poată răspunde: Iată pentru ce am trăit! fără să roșească. În ce mă privește, când apune soarele mă gândesc: A mai trecut o zi. Încă o zi în care n-am făcut nimic. Iar când răsare soarele, nu știu încotro să apuc, pe ce drum trebuie să merg, unde vreau să ajung. Eram sigură că fericirea există udneva, dincolo de zidurile casei noastre. Că într-o zi voi pune mâna pe ea, așa cum pui mâna pe o ceașcă sau scoarța unui copac. Că dragostea este supremul miracol...-Mirona, Cella Serghi

Ș-adormi tîrziu cu mine-n gînd
Ca să visezi de mine...
-Mama, George Coșbuc

Oricare-ar fi sfîrșitul luptei,
Să stai luptînd, că ești dator.
Trăiesc acei ce vreau să lupte,
Iar cei fricoși se plîng și mor.
De-i vezi murind, să-i lași să moară,
Căci moartea e menirea lor.
-Lupta vieții, George Coșbuc

06 iunie, 2012

Waiting for forever





"I'M GONNA TELL EMMA EVERYTHING. I'LL TELL HER THAT I LOVE HER. I'VE ALWAYS LOVED HER. IN MY DREAMS I BREATH HER IN, I INHALE HER... AND I FEEL HER RIGHT HERE IN THE BLOOD IN MY HEART..."

" But if you won't come with me, then I'm gonna wrap myself around your leg and you're gonna have to drag me everywhere you go for the rest of your life."
-Will, Waiting for Forever